Koulutus tarjoaa seurakunnalle ja työntekijälle mahdollisuuden päivittää tietonsa koulun toimintaperiaatteista ja opintosuunnitelmista sekä kehittää omaa kouluyhteistyötään. Koulutus on suunnattu kaikille kouluyhteistyötä tekeville työntekijöille. Koulutus on osa kasvatuksen erityiskoulutuksen varhaisnuorisotyön osaa (35 op). Molemmille lähijaksoille osallistuminen on välttämätöntä. Kurssille voi osallistua vaikka ei haluaisi suorittaa koko erityiskoulutusta.

Aika: 1. lähijakso 21.–23.3.2017, 2. lähijakso II 3.–4.10.2017
Paikka:  Helsinki
Järjestäjät: Nuori kirkko, Kirkon kasvatus ja perhetyö (KKP) ja Agricola-opintokeskus
Ilmoittautuminen: 31.12.2016 mennessä osoitteessa: http://ilmoittautuminen.ptk.fi
Lisätietoja: Kouluttaja Juha Kinanen, juha.kinanen@nuorikirkko.fi, 0400 304 490.
Hinta: 280 €/hlö, sis. kirjallisuutta ja opetuksen.

Majoituksen ja ruokailut jokainen hoitaa itse, samoin mahdolliset julkisen liikenteen kulut vierailukohteisiin.Osallistuja
- syventyy koulumaailman ajankohtaisiin kysymyksiin ja seurakunnan rooliin yhteistyökumppanina
- perehtyy uskonnonvapaus- ja koululainsäädäntöön ja osaa soveltaa määräyksiä kouluyhteistyöhön
- kehittää omaa toimintaansa koulussa ja seurakuntansa kouluyhteistyötä.

Oulun hiippakunnan kehittämisasiakirja koulutus

Leiri- ja retkityön itsenäisesti läpikäytävä verkkokurssi. Kursilla osallistuja pohtii työhönsä liittyviä turvallisuuskysymyksiä.

Kurssi kouluttaa varhaisnuorisotyön toiminnallisten ero- ja sururyhmien ohjaamiseen. Koulutus antaa valmiuden vetää kouluikäisten lasten toiminnallisia suru- ja eroryhmiä, joissa kuoleman tai avioeron vuoksi läheisensä menettäneet lapset voivat käydä läpi kokemuksiaan. Koulutus sisältää ennakkotehtävän, oman kehittämistehtävän, kirjallisuutta sekä kaksi lähijaksoa. Koulutus on osa kasvatuksen erityiskoulutuksen varhaisnuorisotyön osaa (35 op).